گرفتن ویزا کارت در ایران میتواند کمی پیچیده باشد، اما مزایای آن به قدری قانعکننده هستند که افراد با اهداف گوناگون به فکر گرفتن آن میافتند؛ از آنها که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند، تا آنها که صرفا میخواهند خریدی بیدردسر از فروشگاههای بینالمللی داشته باشند. در ادامه توضیح دادهایم که چگونه ویزا کارت بگیریم.
بهترین روش دریافت ویزا کارت و مستر کارت فیزیکی
آخرین بروزرسانی : جولای 2024
گرفتن ویزا کارت چه مزایایی دارد؟
در حال حاضر، سیستم بانکداری ایران تحریم است و با بانکهای دنیا ارتباط ندارد. در نتیجهی این تحریمها، شهروندان ایرانی و گردشگرانی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند، نمیتوانند به نام خودشان کارت بانکی بینالمللی، از جمله ویزا کارت (یک کارت پرداخت با برند «ویزا» که از شبکه ویزا استفاده میکند)، دریافت کنند.
اما همانطور که گفتیم، به دلیل مزایای داشتن این کارت، افراد بسیاری دنبال گرفتن ویزا کارت در ایران هستند. منظور چنین مزیتهایی است:
- پرداخت هزینههای مربوط به اخذ ویزا
- ثبت نام در آزمونهای بینالمللی
- پرداخت شهریه دانشگاههای خارجی
- امکان خرید آنلاین از فروشگاههای معتبرِ دنیا مانند آمازون
- امکان خرید با تخفیف از برخی سایتهای خارجی
- انتقال آسان و امن پول به سایر حسابهای بین المللی
- امکان تجارت آزاد دلاری در صرافیهای اینترنتی معروف مانند بایننس و کوینکس
- امکان خرید مستقیم پروازهای خارجی و رزرو هتل
- امکان مسافرت امن به کشورهای خارجی و عدم نیاز به همراه داشتن پول نقد
- امکان دریافت وجه نقد از باجههای خودپرداز یا خرید از دستگاههای پوز در کشورهای مختلف جهان (تا این لحظه بیش از 200 کشور و منطقه از ویزا کارت پشتیبانی میکنند)
- امکان مسافرت ارزان به دلیل تخفیفها و پیشنهادهای شگفتانگیزِ برخی فروشگاهها و خردهفروشیها
- امکان وصل شدن به کیف پولهای پی پال و گوگل ولت برای افرادی که از طریق اینترنت سرمایهگذاری یا خدمات ارائه میکنند، مثلا برنامهنویسها یا گرافیستها
پیشنهاد مطالعه : ویزای تحصیلی آمریکا | جدیدترین شرایط
گرفتن ویزا کارت در ایران؛ کارت مجازی یا فیزیکی؟
حتما نام مجموعههایی مانند «ایرانیکارت»، «ارزیپی» یا … به گوشتان خورده است. معمولا کسانی که برای اولینبار باید پرداختی ارزی انجام دهند، سراغ چنین شرکتهایی میروند. چنین مجموعههایی یک سرویس مهم دیگر هم دارند: دریافت ویزا کارت مجازی.
این مجموعههای واسط ادعا میکنند که گرفتن ویزا کارت مجازی (که معمولا به صورت Prepaid یا از پیش پرداخت شده هستند) به صورت آنی است، کمترین زمان ممکن را میبرد، بسیار ساده است و چالشهای دریافت کارت فیزیکی را ندارد؛ که البته چندان پر بیراه نیست.
با دریافت این کارتها هم میتوان پرداختها و خریدهای اینترنتی را انجام داد، بلیط پرواز خارجی خرید، هتل رزرو کرد یا … با این حال، ویزا کارتها یا مستر کارتهای مجازی چند تفاوت مهم با مدلهای فیزیکی دارند:
- گفتیم که آنها Prepaid هستند؛ یعنی یکبار شارژ هستند و معمولا نمیتوان پس از پایان موجودی دوباره از آنها استفاده کرد.
- این کارتها در اصل مانند یک کارت هدیه بینالمللی هستند، و نمیتوان با آنها به حسابی دیگر وجه واریز کرد.
- چون کارتهای مجازی توسط شرکتهای واسطه صادر میشوند، برای افتتاح حساب مجازی و شارژ دلاری آن باید کارمزد نسبتا بالایی پرداخت.
- حسابهای مجازی بینالمللی معمولا تاریخ انقضای محدودی در حد یکماه دارند.
- گرفتن ویزا کارت مجازی با موجودی محدود همراه است (مثلا حداکثر 500 دلار) که برای بسیاری کارها مانند سفر توریستی یا حتی برخی خریدها کافی نیست. این موجودی محدود نیز با ضریب بالاتری برای نرخ دلار به حساب شارژ میشود.
مسلما ویزا کارتها یا مستر کارتهای فیزیکی چنین محدودیتهایی ندارند. آنها ضمن ارائه کلیه مزایایی که بالاتر گفتیم، بین سه تا پنج سال اعتبار دارند و امکانات مضاعفی را در اختیار صاحبان خود قرار میدهند، از جمله:
- قابلیت بازپرداخت پول خرید جنس یا ریفاند (Refund) تا دوماه پس از پرداخت
- امکان استفاده از خدمات اینترنتبانک، موبایلبانک
- امکان دریافت گزارش تراکنشها و گردش حساب
- امکان فعال و غیرفعالسازی کارت بانکی
- محدودیت نداشتن سقف موجودی حساب
- امکان انتقال وجه به سایر حسابهای بینالمللی
- کارمزد پایین و امکان دریافت سود بانکی
- امکان برداشت و واریز روزانه تا سقف تعیینشده بانکی
- افتتاح حساب حقیقی و صدور کارت به نام شخص
- امکان تعویض Billing Address بانکی
- امکان دریافت کردیت کارت معتبر و بینالمللی
- ارتباط مستقیم با بانک و نبود مشکلات بلوکه شدن حساب و کلاهبرداریهای احتمالی
- امکان جبران مابه تفاوت خرید و بیمه خودروی اجارهای
پیشنهاد مطالعه : معتبرترین پاسپورتهای جهان
کارتهای هدیه و قابل شارژ
علاوه بر گرفتن ویزا کارت مجازی، که بیشتر برای رفع نیازی مقطعی کاربرد دارد، دو نوع کارت دیگر را هم میتوان از شرکتهای واسطه معتبر تهیه کرد:
کارت هدیه فیزیکی:
این کارتها یکبار شارژ هستند، سقف موجودی آنها ۱۰۰۰ دلار و اعتبارشان معمولا یکساله است. با این کارتها میتوان خرید اینترنتی انجام داد و از دستگاههای پوز فروشگاهی در کشورهای خارجی خرید کرد.
کارت مسافرتی و قابل شارژ:
این کارتها را میتوان تا ۵۰۰۰ دلار شار کرد، دو تا سه سال اعتبار دارند و سقف شارژ سالانه آنها ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار است. با این کارتها هم میتوان اینترنتی یا از دستگاههای پوز فروشگاهی در کشورهای خارجی خرید کرد؛ به علاوه و برداشت از دستگاههای خودپرداز. حداقل موجودی ۱۰۰ دلار است، و شامل هزینههای نگهداری ماهانه و سالانه به علاوه هزینه صدور کارت میشود.
گرفتن این مدل ویزا کارتها یا مستر کارتها هم معایب خود را دارد، از جمله کارمزد بالای شارژ دلاری، هزینه بالای خدمات جانبی، و وابسته شدن به پشتیبانی شرکتهای واسطه ایرانی با هزینههای معمولا بالا.
پیشنهاد مطالعه : ویزای توریستی آمریکا
چگونه در ایران ویزا کارت بگیریم؟ گرفتن ویزا کارت فیزیکی
در حال حاضر، برای ایرانیها، سادهترین، کمریسکترین و ارزانترین راه دریافت ویزا کارت فیزیکی، باز کردن حساب بانکی در یک بانک معتبر در ترکیه است (معمولا زراعتبانک ترکیه پیشنهاد میشود).
اینکار احتیاجی به دریافت اقامت ندارد و از آنجا که برای سفر به این کشور به ویزا هم احتیاجی نیست، اغلب این مسیر را برای دریافت ویزا کارت پیشنهاد میکنند. با دریافت این کارت در کشور ترکیه، علاوه بر تمام مزایای یاد شده، امکان دریافت کد مالیاتی ترکیه، خرید ملک و … هم برای فرد فراهم میشود.
در پایان
امیدواریم حالا بهتر بدانید که چگونه باید در ایران ویزا کارت بگیریم، و چه گزینههایی برای این کار وجود دارد. اگر کارت فیزیک بهترین گزینه برای شماست، سفر به ترکیه و باز کردن حساب بهترین راه است.
دقت داشته باشید که گاهی ممکن است لازم باشد در ترکیه و شعبه مربوطه حضور پیدا کنید. اما معمولا میتوان تمام امور را به صورت اینترنتی پیگیری کرد، و احتیاجی به مراجعه حضوری نخواهد بود.